House of Energy

Din one-stop-shop til samarbejde om Energi


Hvem er vi?


House of Energy er en unik energiplatform for bæredygtig energiteknologier og -produktion med udgangspunkt i Nordjylland. Vi forbinder erhvervslivet med universitetet og offentlige forsyningsvirksomheder, kommuner og øvrige aktører med interesse i energi.

400 forskere fra Aalborg Universitet og 434 medlemmer står bag House of Energy.

Er du på udkig efter nye samarbejdspartnere, hjælp til at søge EU-midler eller ekspertbistand fra førende forskere på et bestemt område – bare for at nævne nogle få eksempler – så kan vi hjælpe. Hvis du arbejder i energibranchen, kender vi de rigtige instanser, personer eller virksomheder, der er relevante for netop din udfordring.

House of Energy tilbyder din virksomhed en række fordele:

  • Adgang til den nyeste viden om forskellige energiformer
  • Nye forretningsmuligheder
  • Fundraising
  • Internationalisering
  • Deltagelse i events som netværksarrangementer, temadage, konferencer og workshops
  • Matchmaking og udvidelse af netværk
  • Større synlighed og branding
  • Støtte til iværksætteri
  • Innovationsprojekter og støtte til fundraising, inkl. EU-midler
Vores Fokusområder

Vores medlemmer betyder alt for os. Derfor går vi højt op i at tilbyde dybdegående viden, sparring og netværk indenfor vores fem fokusområder. House of Energy er et sekretariat med dedikerede inden for hvert område og kommer gerne ud og besøger jeres virksomhed, så vi kan tage en snak om, hvad House of Energy kan tilbyde netop jer. Læs mere om fokusområderne ved at klikke på ikonerne nedenfor.

Fjernvarme

FleksEnergi er fokusområdet for fjernvarme i House of Energy

Grønne gasser

Hydrogen Valley er fokusområdet for grønne gasser i House of Energy..

Vindenergi

Hub North er fokusområdet for vindenergi i House of Energy.

Energieffektive løsninger

Energieffektive Løsninger er et fokusområde i House of Energy.

Det integrerede energisystem

Integrerede Energisystemer er et fokusområde i House of Energy.

Mission


House of Energys mission er at styrke samarbejdet og videndelingen mellem aktører inden for energisektoren imed henblik på at skabe synergi, innovation og synliggørelse af kompetencer.

Vision


House of Energys vision er at blive kendt nationalt og internationalt som et fyrtårn inden for energi og sammenhængende energisystemer med det formål at tiltrække investeringer og skabe vækst.

Vi har
0
medlemmer
Vi har
0
forskere tilknyttet
Vi besøger
0
virksomheder om året
I denne folder kan du blandt andet læse, hvordan House of Energy tilbyder dig en fælles indgang til – og overblik over – de samlede kompetencer og ressourcer, der findes i Nordjylland inden for energiområdet. Du kan også læse mere om House of Energys fem fokusområder.

Hvor kommer vi fra?


House of Energy blev etableret i 2016 og har sine rødder i Hub North og FleksEnergi, som er netværk inden for henholdsvis vindenergi og fjernvarme. Intentionen med House of Energy er at styrke det Nordjyske energierhverv. House of Energy er primært finansieret af Vækstforum Nordjylland. Partnerene bag House of Energy er:

BusinessAalborg er en del af Aalborg kommune og har til formål at skabe vækst og beskæftigelse i Aalborg og Nordjylland. Business Aalborg driver netværkene Hub North og FleksEnergi. BusinessAalborg er projektejer af House of Energy og leder klyngen gennem Cluster Manager Preben Birr-Pedersen, pb@aalborg.dk.

Hydrogen Valley er en non-profit fond, der omsætter danske klimavisioner til konkret handling med fokus på grønne gasser som brint og biogas. Centeret er placeret i CEMTEC erhvervsparken i Hobro og finansieres af Region Nordjylland og Mariagerfjord Kommune. Hydrogen Valley ledes as Lars Udby, lars@hydrogenvalley.dk

NordDanmarks EU-Kontor bidrager fra både Aalborg og Bruxelles med at etablere de rigtige kontakter for nordjyske interessenter og gøre den nordjyske region kendt som en relevant aktør på den europæiske og internationale scene. Kontakt Niels Tudor-Vinther, ntv@ndeu.dk, hvis du vil vide mere om kontorets services for nordjyske aktører.

Aalborg Universitets stærke kompetencer inden for energiområdet har bidraget til den proces, hvor grøn energi er gået fra alternativ til mainstream. Nu vil Aalborg Universitet medvirke til det næste skridt, hvor grøn energi bliver en afgørende vækstmotor. Kontakt Anders Tendal Christiansen, atc@adm.aau.dk, eller Esben Ahlmann Hjuler, eah@adm.aau.dk, hvis du vil vide mere om samarbejdsmulighederne med Aalborg Universitet.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os. Cluster Manager Preben Birr-Pedersen står klar til at fortælle om House of Energy. Har du fagspecifikke spørgsmål, finder du medarbejderne bag House of Energy her.