Arden Varmeværk i godt samarbejde med Rockwool

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Arden Varmeværk og Rockwool har gennem en årrække, arbejdet sammen omkring udnyttelse af overskudsvarme fra Rockwool. De 5 kilometer mellem værket og fabrikken forbindes af en varmeledning, der transporterer overskudsvarmen.

Inden projektet tog fart, arbejdede de sammen om en kontrakt, som tilgodeså begge parter. I hver deres ende af rørnettet aftalte de, at dele de økonomiske udgifter forbundet med opstarten. Selvom det for Arden Varmeværk var en stor investering, har der været en positiv udvikling. Fra starten var 25% af varmen dækket af overskudsvarmen fra Rockwool, hvor i dag er 45%.

I sommer halvåret leverer Rockwool nok overskudsvarme, til at dække hele efterspørgslen. Varmen er ca. 85 grader, hvilket gør at den er enkelt at håndtere for Arden Varmeværk.

Rockwool er kendt for at have stor fokus på miljø, og et samarbejde som dette tæller også i det samlede miljøregnskab.

Det gode samarbejde er heller ikke gået ubemærket hen. De har således modtaget Mariagerfjords Miljøpris for at vise vejen til en mere miljørigtig varmeforsyning.

Det lille værk i Arden står også over for nogle udfordringer i forbindelse med bortfaldet af grundbeløbet. Bestyrelsen arbejder med flere planer, heriblandt at udskifte af de resterende 55% naturgas til fordel for mere overskudsvarme.