Besøg fra Energy Agency Fukushima

House of EnergyFjernvarme, Nyheder, Uncategorized

Som et resultat af flere års samarbejde mellem den danske ambassade i Tokyo og House of Energy havde vi i starten af april besøg af Miho Kiyomatsu fra Energy Agency FUKUSHIMA, Japan.

Miho Kiyomatsu besøgte Danmark for at blive introduceret til vores grønne energiløsninger og for at høre om vores klyngeaktiviteter. Japanerne viser generelt stor interesse for Danmark og vil gerne lære af og samarbejde med os, da vi er førende på de grønne energiløsninger.

Mange husker kernekraftulykken på Fukushima atomkraftværk tilbage i 2011, hvor jordskælvet i Sendai og den efterfølgende tsunami ødelagde kraftværket og dermed områdets varmekilde. Den brændende platform har skabt stort fokus på grøn energi med særligt fokus på Fukushimaregionen.

Under sit to dages besøg blev Miho Kiyomatsu blandt andet præsenteret for flere verdensførende producenter indenfor fjernvarme; Danfoss Redan, LOGSTOR og Kamstrup. Miho Kiyomatsu efterspurgte at se en affaldsforbrænding, hvorfor turen gik til Aars Fjernvarme, som er et moderne kraftvarmeværk, der primært benytter husholdnings- og industriaffald som brændsel. Herudover besøgte Miho Kiyomatsu en privat husstand med de nyeste løsninger, så hun fik en fornemmelse af hele værdikæden – fra producent til slutbruger.

Samarbejdspotentiale

Der er flere lighedspunkter mellem Energy Agency FUKUSHIMA og House of Energy, men der også store kulturelle forskelle:

”I Danmark er vi kendt for vores netværkskultur. Det har de ikke samme tradition for i Japan, og deres organisationsopbygning er væsentligt anderledes end den, vi kender i Danmark.”, fortæller Hanne Skovby, House of Energy

”Det fik vi en god dialog omkring, og Miho Kiyomatsu gav udtryk for at kunne omsætte vores praksis til en japansk model og dermed opnå større engagement i klyngearbejdet. Vores Triple Helix model var til stor inspiration for vores japanske gæst, og for os er det i særdeleshed interessant at hjælpe en klynge med at skabe efterspørgsel efter nye grønne teknologier, siger Hanne Skovby, House of Energy.

Der er lagt op til at samarbejdet fortsætter:

”Helt konkret har to japanske byer vist interesse for nogle af de løsninger, som vores virksomheder kan tilbyde”, oplyser Hanne Skovby.

Vil du med til Japan?

Vi arbejder på at være repræsenteret ved den japanske konference REIF Fukushima – Renewable Energy Industrial Fair 2019, som finder sted i slutningen af oktober.

Er din virksomhed interesseret i et japansk samarbejde? I har mulighed for at søge om en af to fribilletter til REIF med rejse og ophold betalt. Kontakt Hanne Skovby, has@house-of-energy.dk / +45 2520 1586 for yderligere information.