Besøg fra Japan

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Japansk delegation besøger Nordjylland i uge 42

Onsdag d. 17. oktober får vi endnu engang besøg af en japansk delegation, som kommer for at lære mere om de danske fjernvarmeløsninger. Japanerne arbejder for at få mere vedvarende energi i deres varmeforsyning, og har i høj grad fået øjnene op for de danske løsninger, hvor vi er med helt i front.

”Vi mærker tydeligt, at japanerne har stor interesse for de danske løsninger, da vi flere gange årligt modtager henvendelser fra nye delegationer, der gerne vil besøge os og høre mere om de danske løsninger,” fortæller Hanne Skovby, Områdeansvarlig for fjernvarme i House of Energy.

Japanernes interesse giver gode eksport- og samarbejdsmuligheder for de danske fjernvarmeaktører, som kan bidrage med både produkter og rådgivning til den japanske fjernvarmesektor. House of Energy har gennem en årrække haft et tæt samarbejde med den japanske ambassade om at arrangere delegationsbesøgene.

Deltagerne i denne delegationstur er højtstående beslutningstagere fra en række varmeforsyninger, der primært kommer fra områderne omkring Tokyo, Hokkaido, Kobe og Osaka. Denne tur har Japan Heat Supply Business Association selv arrangeret, og delegationen på 26 personer er kun to dage i Danmark, hvor de på den første dag er gæster hos State of Green og herefter bruger en dag på at se på fjernvarme i Nordjylland. Herefter rejser delegationen videre til Frankfurt.

House of Energy har sammensat et program for den japanske delegation, som byder på en kombination af virksomhedsseminar og fremvisning af dansk fjernvarme.

Til virksomhedsseminaret vil deltagerne blive introduceret til House of Energy, hvorefter der vil være oplæg fra Aalborg Universitet, LOGSTOR og EMD International. Her vil deltagerne få generel viden om fjernvarme i Danmark samt ny viden om konkrete produkter og styringssystemer.

Efter virksomhedsseminaret besøger delegationen Aalborg Varme og Dronninglund Fjernvarme.


Omtale af besøget

Delegationsbesøget blev på dagen omtalt af Tv2Nord, både på web og i nyhedsudsendelser.

Artiklen om besøget kan læses her og nyhedsindslaget kan ses her