Vi stiller skarpt
på det integrerede energisystem

Danmark har længe været foregangsland inden for grøn energi, og traditionelt set har energibranchen været opdelt i separate systemer uden særligt fokus på integrationen. I dag er der dog skabt et større behov for et integreret energisystem, der skal bidrage til en stabil, bæredygtig og intelligent energiforsyning.

Sammen med en lang række samarbejdspartnere inviterer House of Energy til Energidag – Danmarks nye energikonference d. 12. september, hvor vi samler virksomheder, forsyningsselskaber, offentlige aktører og vidensinstitutioner og sammentænker de forskellige energikilder.

Vi sætter bredt lys på energibranchen gennem parallelle sessioner, hvor der arbejdes i dybden med aktuelle udfordringer og projekter inden for energieffektivisering, fjernvarme, grønne gasser og vindenergi. Herudover kobler vi sektorerne og fokuserer på digitalisering og det integrerede energisystem gennem flere spændende oplæg og debatter. Energidagen skaber en platform, hvor vi stiller skarpt på konkrete udfordringer og muligheder.

Du skal deltage, fordi:

  • Du får den nyeste viden fra energibranchen leveret direkte fra flere hovedtalere, der bringer skarp viden fra forskning og erhvervsliv.
  • Du får mulighed for at sammensætte dit eget program med udgangspunkt i fire spændende spor inden for vindenergi, fjernvarme, grønne gasser og energieffektive løsninger. Sporene er sammensat af skarpe aktører fra branchen.
  • Energidagen skaber en platform, hvor vi kigger på muligheder for innovation, partnerskaber og finansiering, der kan lede os til fremtidens løsninger og en stabil, bæredygtig og intelligent energiforsyning.
 
 
KOM OG MØD
 
Image

Helle Juhler-Verdoner

Branchechef, Intelligent Energi

Image

Kim Christensen

President & CEO, LOGSTOR

Image

Anders Stouge

Vicedirektør, Dansk Energi

Image

Jan Hylleberg

Adm. direktør, Vindmølleindustrien

PROGRAM
 
8.00 - 9.00

Registrering, netværk og kaffe

9.00 - 9.30

Velkomst v/ Preben Birr-Pedersen, Cluster Manager, House of Energy

Samarbejde på tværs af aktører. Kim Christensen, CEO & President, LOGSTOR

9.30 - 10.15

Integrerede Energisystemer - hvor er innovationsbehovet?

Paneldebat: Helle Juhler Verdoner, Branchechef, Intelligent Energi // Jan Hylleberg, Adm. direktør, Vindmølleindustrien // Hanne Rasmussen, Product Manager, KMD //Charles Nielsen, Direktør Infrastruktur, TREFOR
Moderator: Preben Birr-Pedersen, House of Energy

10.15 - 10.45

Kaffe og netværk

10.45 - 12.15

Del 1: Parallelle sporsessioner:

12.15 - 13.15

Frokost og netværk

13.15 - 14.45

Del 2: Sektorkobling - fem energiprojekter

WindNODE - Showcasing smart energy systems from northeastern Germany
Markus Graebig, Project Director, WindNODE

NEW 4.0: Innovation alliance of Hamburg and Schleswig-Holstein for the energy system of the future
Lars Kaiser, Projektleiter Koordinierungsstelle Schleswig-Holstein, Norddeutsche EnergieWende (NEW 4.0)

Net2dg - dataindsamling og automatisk regulering i realtid skal styrke elnettet
Kristian Tilsted, CTO, Thy-Mors Energi

SuperSupermarked - demonstration og implementering af fjernvarmeproduktion og systemydelsers potentiale fra danske supermarkeder
Lotte Gramkow, Senior Project Manager, CLEAN

Vestas går hybrid. Hvordan påvirker det underleverandørerne, når fokus flyttes fra LCoE til det integrerede energisystem?
Lars Chr. Christensen, Chief Specialist, Energy Management Systems & Storage, Innovation & Concepts, Vestas

14.45 - 15.15

Kaffe og netværk

15.15 - 16.30

Fundingmuligheder

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP)
Hanne Thomassen, Programme Manager, EUDP

Fra Horizon2020 til Horizon Europe
Niels Tudor-Vinther, EU-konsulent, Norddanmarks EU-kontor

Industriens Fond - ny strategi med fem fokusområder
Mads Lebech, Administrerende Direktør, Industriens Fond

InnoEnergy Scandinavia: innovation and entrepreneurship in the sustainable energy field
Oguzhan Erim, Innovation Development Manager, InnoEnergy Scandinavia

16.30 - 16.50

Opsamling og perspektivering
Anders Stouge, Vicedirektør, Dansk Energi

16.50 - 18.00

Matchmaking, fadøl & hotdogs

Clean LM Game: Lær at blive CO2-neutral på 30 minutter!
Vil du lære, hvordan din virksomhed bliver CO2-neutral, og har du også lyst til at netværke på en sjov og lærerig måde? Så kom og deltag i CleanLM Game, der arrangeres af LM Wind Power og Green Network, som en alternativ afslutning på Energidag 2018.

Clean LM Game er et såkaldt ”ground floor board game”, hvor deltagerne samarbejder om at opnå CO2-neutralitet for en fiktiv virksomhed. Spillet er navngivet efter LM Wind Power’s eget CleanLM program, der ledte til 100% forbrug af vedvarende energi i 2017 og en status som CO2-neutral her i 2018. Spillet er udviklet på baggrund af LM Wind Powers egne erfaringer fra implementering af et program for CO2-neutralitet i en global virksomhed.

LM Wind Power introducerer kort deres motivation for at opnå CO2-neutralitet, deres resultater og herefter igansættes spillet, hvor op til 25 deltagere får mulighed for at sammensætte deres eget program for CO2-neutralitet på 30 minutter.

Denne session er programsat til kl. 17 og finder sted i matchmaking-området. Så ja, der er også adgang til hotdogs og fadøl, selv om man deltager i spillet 🙂

Der vil være et begrænset antal deltagere, som tildeles plads efter først-til-mølle-princippet. Forhåndstilmeldte deltagere prioriteres.

Tilmelding til CLEAN LM Game foregår direkte til Green Network her.

SAMARBEJDSPARTNERE

STØTTET AF

 
Image
Image
 

Der gøres opmærksom på, at der til arrangementet vil blive taget stemningsbilleder og optaget video, som kan blive anvendt til at promovere fremtidige arrangementer hos de arrangerende organisationer. I forbindelse med arrangementet udleveres en deltagerliste til deltagerne, hvor dit navn og organisation vil fremgå. Ønsker du ikke, at dine informationer oplyses til de øvrige deltagere, bedes du sende en mail til Mette Larsen, House of Energy.