Energieffektivitet – En gazelleforretning

House of EnergyEnergi, Nyheder

Markedet for energieffektivitet er i vækst og det skaber en økonomisk gevinst for virksomhederne. Forretningsmæssigt er det blevet mere attraktivt, fordi det er rentabelt at være energieffektive.

Energieffektive tiltag bliver mere rentabelt i takt med, at efterspørgslen på grønne løsninger stiger. Virksomhederne i fjernvarmebranchen oplever stigende overskud og grønnere regnskaber. Hos FleksEnergi-medlemmet Industrivarme mærker man den stigende efterspørgsel og virksomheden har netop modtaget en gazelle-statuette. Industrivarme ser flere grunde til den stigende efterspørgsel og særligt virksomhedens egne røggaskølere er i fokus.

”Det handler om at vi skal være energieffektive. Vi har især haft travlt inden for områderne biomasse, solvarme og røggasser. Vi oplever en stigende efterspørgsel inden for røggaskølere, fordi man her kan udnytte energien mere effektivt” – Direktør og medejer, Allan Jakobsen

Industrivarme har haft et forrygende 2015. Virksomheden er kommet ud med det bedste resultat nogensinde. Bruttofortjenesten er vokset fra 30,2 mio. kr. til 38,8 mio. kr. og driftsresultatet lander på 11,2 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015.

”Industrivarme vækster – vi har haft det bedste overskud nogensinde i 2015. Vi er også vokset i medarbejderstaben, ca. 30% inden for de seneste 3 år”, fortæller Allan Jakobsen.

Han påpeger desuden, at Industrivarme har fået en større markedsandel fordi de har de produkter kunderne efterspørger og virksomheden besidder høj faglighed og erfaring. Produkterne skal dog skabe en økonomisk gevinst for Industrivarmes kunder og her er bedre udnyttelse af energi interessant. Allan Jakobsen oplever en generel tendens i markedet:

”Der har, generelt set, været en positiv vind der blæser mod energieffektive tiltag. Energieffektivitet er kommet på den politiske dagsorden og det har haft indflydelse på mange virksomheder. Markedet er i udvikling fordi virksomhederne ser en økonomisk gevinst i at engagere sig i energieffektive løsninger”

Industrivarme forventer en fortsat positiv udvikling og Allan Jakobsen har høje forventninger til 2016-resultatet. Målet er, at det skal være som i 2015 eller højere.