Europa efterspørger nordjysk fjernvarme

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Danmark er rigtig gode til fjernvarme. Faktisk så gode at en ansøgning skal dele ud af nordjyske erfaringer og hjælpe ineffektive værker i Europa med at forbedre deres fjernvarme.

Kun 7,4 % af varmeforsyningen i Europa kommer fra fjernvarme som ofte er ineffektiv og derfor ikke en attraktiv løsning for forbrugerne. Der er plads til forbedringer og det er hvad projektet OUR HEAT har til formål. House of Energy er lead partner på en ansøgning som netop nu evalueres af EU.

På baggrund af danske erfaringer skal deltagerne på et nationalt, regionalt og kommunalt niveau deltage i en proces om udvikling, design og implementering af deres fremtidig fjernvarmeforsyning med fokus på at effektivisere ineffektive ledningsnet.

Deltagerne får desuden mulighed for, at drage nytte af erfaringerne House of Energy har med at arbejde sammen på tværs af værdikæden:

”House of Energy spiller ind med viden, erfaring og færdigheder fra værker, virksomheder, rådgivere og forskere og det er blandt andet den viden, der skal give deltagerne redskaber og viden til at forbedre deres fjernvarmeværk”, fortæller Hanne Skovby, Områdeansvarlig, Fjernvarme.

Projektet har deltagere i fire regioner, en fra Spanien, en fra Polen og to i Tyskland som sammen med House of Energy og PlanEnergi er kernesamarbejdspartnere.

Øget fokus på projekter
Antallet af ansøgninger til nationale og internationale midler er kraftigt steget, siden FleksEnergi i 2016 blev til House of Energy og her, er OUR HEAT blot et eksempel:

”Det er både synergien med nye kollegaer og frigivet tid, der resulterer i flere ansøgninger. Vi har mere tid og flere ressourcer at trække på efter, at vi nu er 15 medarbejdere i House of Energy”, slutter Hanne.