FleksEnergi med i japansk fjernvarmesatsning

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Fem år efter Fukushima vil Japan udfase atomkraft og etablere fjernvarme. Japan har derfor fået øjnene op for nordjysk fjernvarme. Interessen kan fremme nordjysk fjernvarmeksport og FleksEnergis medlemmer har mulighed for at komme ind på det japanske marked.

I november 2015 havde FleksEnergi besøg af bystyret fra den japanske by Ogata. Siden da er den japanske interesse for dansk fjernvarmeteknologi vokset. Japan har i mange år anvendt el fra atomkraft til opvarmning og derfor er fjernvarme et ’fjernt’ begreb for mange japanske byer. Men efter atomulykken i 2011 er der et stigende ønske om at udfase atomkraft og etablere fjernvarme, og her kan Danmark og Nordjylland noget helt specielt.

I Japan er planlægningen godt i gang – tovholder for projektet, Iida Tetsunari, har netop været i Aalborg for at mødes med FleksEnergi. Der er allerede identificeret 20 byer som ønsker at etablere fjernvarme og FleksEnergis medlemmer kan bidrage med ekspertise og de rette løsninger til at få igangsat projekterne.

I april afholdes informationsmøde hvor Iida Tetsunari vil fortælle om mulighederne i Japan. Har du og din virksomhed interesse i det japanske marked og ønsker du at vide mere? Så kontakt projektleder Hanne Skovby – 2520 1586.

Derudover skal FleksEnergi bistå med at etablere samarbejde mellem de japanske landsbyer og danske virksomheder. Til juni planlægges derfor en rejse til Japan for at fortælle om netværket og præsentere dansk fjernvarmeteknologi.