Fjernvarme

FleksEnergi

Om fjernvarme


Et veludbygget fjernvarmesystem med lagerkapacitet kan lagre og distribuere energien, når den er der, og supplere med varme fra andre energikilder, når den ikke er der. Det er en central faktor, der gør fjernvarme til det oplagte valg til at indfri lokale og globale målsætninger om energieffektivitet og implementering af vedvarende energi.

I Nordjylland har fjernvarme igennem mange år været højt prioriteret, hvilket er en del af baggrunden for, at:

  • Nordjylland har et af verdens mest veludbyggede fjernvarmenet og har derigennem opbygget unik viden, kompetencer og produkter inden for området.
  • Nordjyske fjernvarmeværker og virksomheder har mange års erfaring med at udvikle innovative løsninger inden for fjernvarme. Landsdelen er verdensledende på områder som fjernvarmerør, pumper, biomasseanlæg, solvarmeanlæg samt inden for softwareudvikling og rådgivning på det kollektive varmeforsyningsområde.

House of Energy blev etableret i 2016 og har sine rødder i Hub North og FleksEnergi, som er netværk inden for henholdsvis vindenergi og fjernvarme. FleksEnergi er House of Energys fokusnetværk for fjernvarme og -køling. Fjernvarme som fokusområde er således opbygget af FleksEnergi, som nu er en del af House of Energy.

Aktuelt


Hold dig opdateret på de aktuelle nyheder og events på fjernvarmeområdet her.

Japansk fjernvarme skal baseres på danske løsninger. 
Læs mere.

10 fjernvarmeværker vil investere for 750 mio. kr.
Læs mere.

Arden Varmeværk i godt samarbejde med ROCKWOOL.
Læs mere.

Nordjysk elkedelproducent lander to store ordrer
Læs mere.

Medlemmer med fjernvarmefokus


House of Energy består af over 400 medlemmer. Vores medlemmer giver os mulighed for, som klynge, at arbejde hårdt for at tilbyde fagrelevante medlemsfordele, der udvikler ny viden, giver netværk og skaber vækst.

Som triple helix klynge har House of Energy medlemmer inden for det private erhverv, vidensinstitutioner og offentlige institutioner, der sammen skaber relationer og udvikling inden for fjernvarme.

Vi har 180 medlemmer inden for fjernvarme, der repræsenterer hele værdikæden i fjernvarmesektoren: Forskningsinstitutioner, rådgivere, virksomheder, kommuner, forsyningsselskaber, m.fl.

Det stærke samarbejde mellem forsyningselskaberne og områdets virksomheder og rådgivere inden for fjernvarmesektoren er helt unikt i Nordjylland. Nordjylland har både infrastrukturen og den nødvendige viden til at gøre sig gældende i endnu højere grad end i dag.

De grundlæggende ressourcer til at tegne fremtiden inden for fleksibel og mere klimavenlig varmeforsyning er derfor til stede. House of Energy arbejder sammen med medlemmerne på at udvikle relevante projekter, som kan danne basis for udvidet eksport og dermed grobund for vækst og etablering af nye arbejdspladser.

Her kan du se, hvilke medlemmer, vi har inden for de forskellige fagområder.

KontaktHanne Skovby

Områdeansvarlig, Fjernvarme


Hanne har et stort netværk inden for fjernvarme og er skarp på events, matchmaking og udviklingsprojekter. Tag fat i Hanne, hvis du vil vide mere.