Fremtidens smarte fjernvarme

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

House of Energy har i samarbejde med IDA Energiteknisk Gruppe afholdt konference om fremtidens smarte fjernvarme.

100 spørgelystne deltagere var mødt op i det gamle kraftværk Nordkraft, for at blive klogere på fremtidens smarte fjernvarme samt bygningernes og forbrugerens rolle i det smarte energisystem.

Konferencen bød på 10 forskellige oplæg, blandt andre Rådmand Lasse P.N. Olsen fra Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune, der fortalte om kommunens strategi for fossilfri varmeforsyning. Rådmanden kunne blandt andet fortælle at visionen er, at varmeproduktionen i Aalborg Varmes central forsyningsområde i 2050 skal indgå i et Smart Energy System, hvor el og varme produceres i symbiose med produktion af brændstof til transport og industriel produktion.

Til trods for forskellige opdrag var sammentænkningen af energisystemer noget flere af oplægsholderne pegede på som værende en del af fremtidens smarte fjernvarme.

Forbrugerens rolle i energisystemet
Forbrugernes adfærd blev ligeledes livligt debatteret og her blev, der peget på brugen af teknologi. Et bud på en teknologi, der både tilgodeser forbrugerne og energisystemet kom fra Henrik Stærmose fra Neogrid Technologies. Henrik præsenterede det prognosebaseret energistyringssystem PreHEAT, som sikrer en bedre udnyttelse af energien og kan levere en besparelse på op til 20%. Herved drager både forbrugerne og energisystemet nytte da varmen udnyttes bedre uden at gå på kompromis med komforten.

Du kan se program og oplæg fra dagen her.