Grønne Gasser

Hydrogen Valley

Om Grønne Gasser


Grønne gasser som brint og biogas er af Energistyrelsen udpeget som centrale elementer i omstillingen af det danske energisystem frem mod at være uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050. Brint forventes at spille en afgørende rolle, idet overskydende el fra vindmøller kan omdannes til grøn brint og anvendes i blandt andet transportsektoren og til industrielle formål. Grønne gasser kan anvendes til opvarmning, de kan indgå i industriproduktion og erstatte benzin og diesel i transportsektoren.

 • I september 2018 blev brintfabrikken HyBalance, som er et af Europas største og mest avancerede anlæg til fremstilling af brint baseret på PEM-elektrolyse (Proton Exchange Membrane) indviet. Den producerede brint bliver afsat til industrien, og på sigt skal den afsættes til transportsektoren.
 • Hydrogen Valley, som er partner i House of Energy og varetager fagområdet grønne gasser, er partner i HyBalance-projektet.

  Hydrogen Valley gennemfører i samarbejde med virksomheder og forskningsinstitutioner projekter til afdækning af, hvordan brint og biogas kan fremme den grønne omstilling af det danske energisystem. Se Hydrogen Valleys hjemmeside her.

  Aktuelt


  Hold dig opdateret på de aktuelle nyheder og events om grønne gasser her.

  Lær om HyBalance-projektet i ny video.
  Se videoen her.
  Danmarks satsning på grøn energi og særlige kompetencer inden for brint og brændselsceller gav anledning charmeoffensiv fra fransk delegation.
  Læs mere.
  Billig vindmøllestrøm skal omdannes til brint.
  Læs mere.
  Nordjyske klynger har stor betydning for virksomheders effektivisering, innovation og produktudvikling.
  Læs mere.

  Om Medlemmer med fokus på Grønne Gasser


  House of Energy består af over 400 medlemmer som hver udgør et bidrag til den samlede energiklynge. Vores medlemmer giver os mulighed for, som klynge, at arbejde hårdt for at tilbyde fagrelevante medlemsfordele, der udvikler ny viden, giver netværk og skaber vækst.

  Som triple helix klynge har House of Energy medlemmer inden for det private erhverv, vidensinstitutioner og offentlige institutioner. Inden for grønne gasser og på tværs af fagområder skaber vi samarbejder mellem disse domæner for at udvikle viden og øge vækst hos medlemmerne.

  Her kan du se vores medlemmer.

  Kontakt


  Du kan altid kontakte os og høre hvilke muligheder,
  der er for dit projekt inden for grønne gasser.


  Søren Bjerregaard Pedersen

  Områdeansvarlig, Grønne gasser


  Søren har stor erfaring og viden indenfor store energidemonstrationsprojekter og et stort internationalt netværk.