Hjørnestenene er energieffektivitet, sektorkobling og Power-to-X

House of EnergyNyheder

Nye analyser fra DI Energi og EA Energianalyse slår fast, at vi skal satse på sektorkobling som nøglen til fremtidens bæredygtige energisystem. Ifølge EA Energyanalyses nye rapport kan energieffektivitet halvere regningen for at nå 2030-målet. Investeringerne i energieffektive løsninger skal være på niveau med investeringerne i løsninger som sektorkobling og vedvarende energi. Og med mindre energiforbrug ét sted, frigøres energien til brug i netop sektorkobling og Power-to-X, som er nødvendige for den grønne omstilling.

Teknologierne findes, flere er på vej, og vi skal fremme de smarte og innovative løsninger på tværs af sektorer, som sikrer intelligent integration og kobling mellem energiforsyning, -lagring, -konvertering og forbrug.

Torsdag d. 30. januar samlede vi energiaktører og det blå Danmark ombord på Pearl Seaways for at diskutere mulighederne og udfordringerne ved Power-to-X. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med DFDS og Inno-SE, og her var sektorkobling også blandt nøgleordene, når vi skal sikre integrationen mellem sektorerne.

Også på Christiansborg var Power-to-X på tapetet d. 30. januar, da der blev afholdt høring hos Folketingens Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg. Høringen kan ses her.

Power-to-X-workshop i samarbejde med Global Alliance Powerfuel
I løbet af foråret inviterer vi til international workshop om Power-to-X – bl.a. med fokus på, hvordan vi kan skabe markedsdrevet efterspørgsel til de første storskala Powerfuel-projekter samt diskuterer muligheder for at indgå et dansk-tysk samarbejde i grænseregionen.

Følg med i eventkalenderen.