Climathon i København, Esbjerg og Aalborg

House of EnergyUncategorized

Den 25. oktober afholdte House of Energy for første gang det internationale Climathon i Aalborg, Esbjerg og København. Sammen med studerende fra 124 forskellige byer verden over, arbejdede studerende fra de tre byer med at udvikle fremtidens grønne løsninger. I løbet af 24 timer skulle der udvikles innovative og tværfaglige løsninger til, hvordan byerne som testcentre for grønne løsninger kan understøtte vejen mod 70% vedvarende energi i 2030. Der blev stillet 3 challenges, som omhandlede energilagring, grøn mobilitet og regulatoriske frizoner.

Selve arrangementet blev i Aalborg holdt hos LITE A/S, i København hos IBM Client Innovation Center og i Esbjerg hos DIN Forsyning.

I alle tre byer var der løbende motiverende oplæg, som skulle være med til at inspirere de studerende til at finde de bedste løsninger. Lykke Friis, bestyrelsesformand for House of Energy, bød de studerende i alle tre byer velkomne i en fælles tale over Skype, efterfulgt af en tale fra Riyong Kim, der er direktør fra Climate-KIC i Norden.

I Aalborg var dagens motiverende oplæg fra borgmester Thomas Kastrup Larsen, prodekan ved Aalborg Universitet Jakob Stoustrup, Leder for de Grønne Agenter Zacharias Brix Madsen fra Aalborg Kommune og til sidst salgsdirektør hos LITE A/S Morten Andersen.

Til Climathon i Esbjerg var Kennet Jørgensen fra Projekt Fremtidens Fjernvarme, Karen Sandrini fra Plan- & Miljøudvalget i Esbjerg Byråd samt Peter Badstue Jensen fra Aalborg CSP A/S på programmet.

I København kom Peter Lange fra IBM Academy of Technology, Thomas Hansen fra Center for Miljø og Plan i Lyngby-Taarbæk Kommune, Jacob Østergaard professor hos DTU samt Kira Madsen Lorenzen fra IBM Client Innovation Center.

Vindergrupperne

Fælles for alle vindergrupperne er, at de valgte at besvare challenges omhandlende energilagring. I Aalborg var gruppens løsning fokuseret på energilagring igennem en Energy Vault, hvor de foreslog, at der i et samarbejde mellem for eksempel Aalborg Portland, Aalborg Kommune, Aalborg Universitet og Energy Vault laves et testområde, hvor der arbejdes med lagring af vedvarende energi.

For Climathon i København var en challenge at udtænke en plan for lagring af energi i det nye Nordhavn. Gruppen har lavet et udkast til en løsning, hvor der er fokus på Smart Grid og brugeranvendelse. Deres løsning kan ses her.

I Esbjerg har vindergruppen ligeledes valgt en challenge med fokus på energilagring. Her har de lavet et overblik over, hvordan fortiden, nutiden og fremtidens energiforbrug ser ud med udgangspunkt i en case omkring DIN forsyning case og Esbjerg Kommune.

Vindergruppen i Aalborg (Kenny Kaasgaard Thomsen, Friederike Braun, Romulus Prundis, Markus Schaffer og Laura Bugenings )
Vindergruppen i København (Bennevis Crowley, Felix Wursthorn, Torje Evensen og Ciril Wakounig)
Vindergruppen i Esbjerg (Søren Schmidt, Tammay Chaturvedi, Steffan Chrestensen, Hasse Martinsen, Daniel Busemann og Søren Pedersen)