House of Energy samler energien

House of EnergyEnergi

400 virksomheder, heraf 300 med adresse i Nordjylland, er med i House of Energy, som har energiproduktion og energiforsyning som fælles udgangspunkt. Blandt medlemmerne er produktionsvirksomheder, servicevirksomheder, forsyningsselskaber, kommuner, konsulenter, rådgivere, vidensinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

“Grundlæggende skal vi hjælpe virksomhederne med vækst, men der kan være mange forskellige veje til det mål. Vi kan hjælpe vores medlemmer, ikke bare med at skaffe økonomisk funding til projekter, men også med at finde ny viden eller de rigtige partnere til et samarbejde eller projekt. Vi betragter os selv som en ”grøn” aktør, der arbejder for bæredygtige løsninger, men bæredygtigheden skal også være økonomisk, ellers holder det ikke i længden,” siger Preben Birr-Pedersen, Cluster Manager for House of Energy.

House of Energy er Nordjyllands største erhvervsfremmeklynge og kalder sig selv en One-Stop-Shop for sine medlemmer.

“Det betyder, at man kun behøver at henvende sig ét sted – nemlig hos House of Energy. Hvis man er på udkig efter nye samarbejdspartnere, hjælp til at søge EU-midler eller ekspertbistand fra de førende forskere inden for en bestemt teknologi – bare for at nævne nogle få eksempler – så kan vi hjælpe. Hvis du er en virksomhed, der arbejder i energibranchen, kender vi de rigtige instanser, personer eller virksomheder, du skal i forbindelse med, når du står med en problemstilling, du ikke som virksomhed kan løse selv. Vi har alle slags medlemmer, lige fra den nystartede enkeltmandsvirksomhed til de helt store spillere som for eksempel Siemens og Logstor,” siger Preben Birr-Pedersen.

Nye teknologier bliver til hyldevarer
De 15 medarbejdere i sekretariatet hjælper medlemsvirksomhederne med en lang række ydelser: Projektudvikling, behovsafdækning, match-making, funding og finansiering, videndeling, ekspertbistand, deltagelse i EU-projekter, demoprojekter, branding – foruden afholdelse af konferencer, seminarer, workshops og meget mere.

“Forenklet sagt hjælper vi med at få omsat ny viden og nye teknologier til varer på hylderne – særligt når det gælder grønne energiløsninger, som er både en nordjysk og dansk spidskompetence. Vi hjælper også de små og mellemstore virksomheder med at internationalisere deres markeder. Vi hjælper virksomhederne med at identificere de udfordringer, kunderne har, og hvilke løsninger, de har brug for. Typisk kan små og mellemstore virksomheder ikke levere hele løsningen til en kunde, men kun en del af løsningen, og her skal de måske finde nogle partnere for at kunne levere den komplette løsning. Det hjælper vi virksomhederne med, så de kan tilbyde kunderne egentlige systemløsninger og ikke bare enkeltkomponenter,” siger Preben Birr-Pedersen.

Klik her for at læse mere om, hvordan nordjyske fjernvarmeværker samarbejder om innovative løsninger, opførelsen af en brintfabrik i Hobro og meget mere.

Kilde: Maskinmesteren, april 2017