Indvielse af Brønderslev Forsynings nye anlæg

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Brønderslev Forsyning indviede mandag d. 19. marts 2018 deres nye energianlæg. Anlægget i Brønderslev er det første kraftvarmeanlæg i verden, der kombinerer koncentreret solenergi (CSP), biomasse, varmepumper og ORC-generator og omsætter energien til både el og fjernvarme. Som en del af det nye anlæg beholder Brønderslev Forsyning samtidig deres syv gasmotorer og opnår et anlæg med stor fleksibilitet.

Anlæggets innovative teknologi sikrer Brønderslev Forsyning en høj effektivitet, lavere energipriser og en langtidssikret, ren energiløsning, der også bidrager til, at Brønderslev by reducerer udledningen af CO2 med mere end 25.000 tons.

Mange deltagere ved indvielsen
Den officielle åbning blev foretaget af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Blandt de over 200 deltagere var blandt andre også Skatteminister Karsten Lauritzen, Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard og formand for EUDP-fonden Thea Larsen. Fra House of Energy/FleksEnergi deltog Hanne Skovby og Preben Birr-Pedersen.

Et godt projekt for flere medlemmer af House of Energy
Blandt sine leverandører til det nye anlæg har Brønderslev Forsyning samarbejdet med to andre House of Energy-medlemmer: Aalborg CSP A/S og DIC Group. Aalborg CSP specialiserer sig i vedvarende energi og har bidraget med det højteknologiske solenergisystem, mens DIC Group har leveret alle stålrørssvejsninger på både solanlæg og biomasseanlæg. Det nye anlæg i Brønderslev giver leverandørerne mulighed for at fremvise sine produkter og udnytte anlægget som et nyt, stort udstillingsvindue, der præsenterer den nyeste teknologi.

Fotos: www.mortenhh.dk