Julehilsen 2018

House of EnergyUncategorized

År 2018 nærmer sig sin afslutning, og vi vil gerne sige tak for i år! Vi ser tilbage på et år, hvor der har været fuld fart på – i foråret fejrede vi vores certificering som guldklynge, og året igennem har vi igangsat flere projekter, som er kommet godt fra start. Sekretariatet er blevet større og stærkere med flere nye ansigter!

Til vores mange tema- og netværksmøder i 2018 er vi blandt andet blevet klogere på store varmepumper, intelligente energisystemer i bygninger, forhandling af kontrakter, patenter, optimering af ledningsnettet og generation y og z. Vi har styrket samarbejdet med flere andre klynger og brancheforeninger, og sammen lancerede vi i september Energidag – Danmarks nye energikonference, som samlede mere end 200 deltagere. Som hovedarrangør er vi stolte af konferencens positive modtagelse, og vi glæder os til at gentage succesen i 2019!

På de internationale linjer har vi igen i år oplevet stor interesse fra Japan, og vi har fremvist danske løsninger for flere delegationer. Nu er der konkrete projekter på tegnebrættet med samarbejde på tværs af Danmark og Japan, og det håber vi at hjælpe i gang i 2019.

Vi har desuden oplevet øget interesse fra Kina, hvor blandt andre den kinesiske teknologi- og industrikoncern AoWei er det seneste eksempel på, at vi har tiltrukket udenlandske investeringer til Danmark. AoWei placerer nu en stor udviklingsafdeling i Aalborg, og herudover glæder vi os over, at House of Energy er udvalgt som klyngesamarbejdspartner på energiområdet i det nye Chinese Nordic Innovation Center. CNIC skal styrke samarbejdet mellem Kina og de nordiske lande med fokus på investeringer, videndeling og forretningsrelationer.

Vi har i årets løb medvirket til at hjemtage flere forsknings- og udviklingsmidler, hvor det seneste eksempel er til Siemens Gamesa Renewable Energy, Aalborg Universitet, Bladt Industries, Universal Forundation, Maersk Broker, Per Aarsleff, Deugro, NKT og DTU, som er blevet tildelt 20 mio. euro i EU-midler til forsknings- og udviklingsprojektet i4Offshore.

Vi ses i 2019!

Læs vores julenyhedsbrev, hvor vi også fortæller om de spændende arrangementer, der allerede er planlagt i 2019.