Medvirkende i World Trade Center (film)

house-of-energy.dk

Medvirkende i World Trade Center (film)

Introduktion

World Trade Center er en amerikansk film fra 2006, der handler om terrorangrebet den 11. september 2001, hvor tvillingetårnene i World Trade Center i New York blev ødelagt. Filmen fokuserer på redningsarbejdet og de mennesker, der blev fanget i ruinerne.

Hvad er World Trade Center (film)?

World Trade Center er en dramatisk film instrueret af Oliver Stone. Den blev udgivet i 2006 og er baseret på virkelige begivenheder. Filmen fortæller historien om to politibetjente, John McLoughlin og William J. Jimeno, der blev fanget i ruinerne efter terrorangrebet på World Trade Center.

Handling

Resumé af filmens handling

Filmen følger politibetjentene John McLoughlin og William J. Jimeno, der begge befinder sig i World Trade Centers nordtårn, da terrorangrebet finder sted. Efter tårnet kollapser, bliver de fanget i ruinerne og må kæmpe for deres overlevelse. Samtidig følger vi også deres familier og redningsmandskabet, der arbejder på at redde dem ud.

Medvirkende

Skuespillere i hovedrollerne

I rollen som John McLoughlin ses Nicolas Cage, og i rollen som William J. Jimeno ses Michael Peña. Begge skuespillere leverer stærke præstationer og formår at portrættere de virkelige personer på en troværdig måde.

Biroller og deres betydning for historien

Udover de to hovedroller er der også flere andre skuespillere, der spiller biroller i filmen. Disse biroller inkluderer blandt andet politibetjente, redningsarbejdere og familiemedlemmer til de fanget i ruinerne. Deres tilstedeværelse bidrager til at skabe et realistisk billede af redningsaktionen og de mennesker, der blev berørt af terrorangrebet.

Bag kameraet

Instruktør og manuskriptforfatter

World Trade Center er instrueret af den anerkendte filminstruktør Oliver Stone. Han er kendt for at lave film med politiske temaer og har tidligere instrueret film som “JFK” og “Platoon”. Manuskriptet til filmen er skrevet af Andrea Berloff.

Producenter og filmhold

Filmen blev produceret af Paramount Pictures i samarbejde med Double Feature Films. Der var et stort filmhold involveret i produktionen, herunder fotografer, klippere, lyddesignere og mange andre, der alle bidrog til at skabe filmens visuelle og auditive kvaliteter.

Historisk baggrund

World Trade Center og 9/11

World Trade Center var et ikonisk kompleks af højhuse beliggende i Lower Manhattan, New York City. Den 11. september 2001 blev tårnene ramt af terrorister, der fløj to fly ind i dem, hvilket resulterede i, at begge tårne kollapsede. Terrorangrebet kostede næsten 3.000 mennesker livet og ændrede verden for altid.

Kritisk modtagelse

Anmeldelser og reaktioner

World Trade Center modtog blandede anmeldelser fra kritikere. Nogle roste filmens realistiske skildring af begivenhederne og skuespillernes præstationer, mens andre mente, at den manglede dybde og originalitet. Publikum reagerede også forskelligt på filmen, nogle blev rørt og berørt af historien, mens andre fandt den for tung og deprimerende.

Trivia

Sjove fakta om filmen

– Filmen blev delvist optaget på location i New York City for at skabe en autentisk atmosfære.

– Nicolas Cage og Michael Peña mødte de rigtige personer, de portrætterede, for at få et indblik i deres oplevelser.

– Oliver Stone valgte at fokusere på enkelte historier frem for at skildre hele terrorangrebet for at give et mere personligt perspektiv.

Afslutning

Sammenfatning og betydning af filmen

World Trade Center er en film, der forsøger at skildre de menneskelige historier bag terrorangrebet den 11. september 2001. Den viser de utrolige heltegerninger fra redningsmandskabet og de mennesker, der blev fanget i ruinerne. Filmen er en påmindelse om tragedien og en hyldest til de, der mistede livet og dem, der kæmpede for at redde andre.