Ny energi-klynge sætter Nordjylland på det grønne verdenskort

House of EnergyEnergi, Nyheder

Nordjylland er langt fremme, hvad angår bæredygtige energiløsninger. Borgerne energirenoverer deres huse, sætter solceller på taget og investerer i vindmøller. Virksomheder  finder sammen med hinanden og med Aalborg Universitet for at udvikle nye, innovative energiløsninger. EU-midler trækkes til regionen sammen med udenlandske investeringer og er med til at skabe vækst og arbejdspladser. Men det kan blive endnu bedre. Derfor er House of Energy nu etableret.

House of Energy er en klynge, der samler virksomheder og institutioner i Nordjylland, som arbejder med bæredygtige energiløsninger, fortæller Cluster Manager Preben Birr-Pedersen. House of Energy er Vækstforum Nordjyllands største klyngesatsning. Klyngen omfatter og bygger videre på det arbejde, der igennem en årrække med succes er sket via netværkene Hub North og FleksEnergi under BusinessAalborg, Hydrogen Valley i Hobro, EnergyVision på Aalborg Universitet og Erhvervshus Nord i Frederikshavn. Klyngen har gennem NordDanmarks EU-kontor desuden en fundraiser fast i Bruxelles.

Interessant – jeg vil gerne læse mere om House of Energy, hvordan gode ideer kobles med grønne penge og hvilke fundingmuligheder House of Energy giver mig.

Konference d. 11. oktober
House of Energy er etableret i 2016 og kickstarter sine aktiviteter med en GRATIS konference om energilagring den 11. oktober i Gigantium i Aalborg.

Du kan læse mere om konferencen her.