Ny leder af vindenergi

House of EnergyEnergi, Nyheder, Vind

House of Energy har fået en ny og særdeles kompetent områdeansvarlig til vindenergi. House of Energys nye mand, 59-årige Hans A. Pedersen, har en bred industribaggrund og kender erhvervslivet indefra.

Hans A. Pedersen er uddannet ingeniør, har en HD i afsætning og en Executive MBA i teknologiledelse og forandring, og så er vindenergi langt fra et ukendt område for ham. Han kommer nemlig fra en stilling som direktør for Renewables hos offshoreenergy.dk, hvor han især har haft fokus på vind- og bølgeaktivitet. Det har samtidig givet ham et stort kendskab til branchen og de virksomheder, der opererer inden for området.

Den vigtigste opgave for den nye områdeleder bliver fortsat at bringe nordjysk vindenergi på dagsordenen og samtidig udvikle og afsøge muligheder for samarbejde om at fremme vindenergi nationalt. Hans A. Pedersen ser frem til udfordringerne.

En af udfordringerne er at forøge virksomhedernes konkurrencekraft, så de er gearet til udfordringerne og internationaliseringen. Og det mener jeg, vi kan løse ved blandt andet at sætte innovation på dagsordenen, således at branchen på den måde kan finde nye innovative og konkurrencedygtige løsninger, til gavn for såvel det enkelte medlem som vindindustrien som helhed”, siger han.

Hele vindspektret
Hvor Hans A. Pedersen i sin tidligere stilling hos offshoreenergy.dk fokuserede meget på offshore-delen, så kommer han nu til at arbejde med hele vindspektret samt integrationen af vind i andre energisystemer, og det ser han frem til.

“Jeg synes, House of Energy er en spændende, dansk energisatsning, der kigger bredere på flere energisystemer og på, hvordan vind kan indgå i samspil med andre energisystemer. Dét at arbejde med hele vindspektret og integrationen til andre energisystemer er ikke kun nødvendigt, men også meget spændende, fortæller han og supplerer med, at han glæder sig til at komme på landevejen og møde medlemmerne.”

Udover offshorenergy.dk og CLEAN har Hans A. Pedersen tidligere været ansat hos DEIF, Linak, PointStar, Focon Electronics Systems samt Bang og Olufsen, hvor han var teknologichef.

Han har især beskæftiget sig med forretningsudvikling, produktudvikling, forretningsskabelse, optimering og organisationsudvikling.

Hans A. Pedersen tiltrådte stillingen som områdeansvarlig 1. maj 2017.