Ny undersøgelse viser enormt vækstpotentiale i energisektoren

House of EnergyEnergi

Op til 95.000 nye job og et samlet vækstpotentiale i Danmark på 271 milliarder kroner i 2035 er, hvad massiv global efterspørgsel på klimavenlige energiteknologier kan betyde, ifølge en ny analyse af den grønne omstilling.

For at nå Parisaftalens mål om at bremse den globale opvarmning kræver det massive globale investeringer. Efterspørgslen kan omsættes til meget stort vækst- og beskæftigelsespotentiale i Danmark. Omkring 67.000 personer i Danmark er beskæftiget i grønne fuldtidsjob i dag. Fastholder Danmark sine nuværende markedsandele kan beskæftigelsen øges med 95.000 nye, grønne job ifølge analysen, som Damvad Analytics har lavet for Region Hovedstaden, Region Sjælland og partnerorganisationen Gate 21.

De Grønne jobs er højproduktive, og producerer grønne varer og tjenester for mere end 190 milliarder kroner om året, hvor den årlige omsætning kan stige med 271 milliarder kroner i 2035.

Analysen beskriver vindenergi, fjernvarme, bioenergi og –brændsel samt vand og energieffektivitet som Danmarks styrkepositioner inden for den grønne omstilling. Formand for Gate 21 og borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, siger i en pressemeddelelse: ”Danmark har en markant grøn profil internationalt. Hvis vi skal indfri dette store vækst- og jobpotentiale, kræver det, at vi finder fælles løsninger på tværs af kommune- og regionsgrænser. Og at vi sikrer gode rammevilkår for det grønne erhvervslin, som kan fremdyrke nye, innovative klimaløsninger. ”

Læs hele artiklen på Energy Supplys hjemmeside.