På besøg hos Brønderslev Forsyning

House of EnergyFjernvarme, Nyheder

Onsdag d. 11 april 2018 var vi mere end 40 personer samlet til oplæg og rundvisning på Brønderslev Forsynings nye anlæg. En spændende eftermiddag, hvor de fremmødte viste stor interesse for anlægget.

Dagen startede med en velkomst v. Hanne Skovby, FleksEnergi/House of Energy, hvorefter Brønderslev Forsynings direktør, Thorkil Neergard bød velkommen til Brønderslev og introducerede dagens program. Poul Vestergaard, Varmechef v. Brønderslev Forsyning gav herefter et oplæg om anlægget og gennemgik projektets udvikling fra de første tests til det færdige anlæg. Her fortalte han bl.a. om de mange overvejelser og muligheder, der skulle afsøges, før man nåede til det første kraftvarmeværk i verden, der kombinerer solvarme (CSP) med træflis og et ORC-anlæg (Organic Rankine Cycle).

Aalborg CSP, som har opført solvarmeanlægget, havde Per Aasted til stede, som fortalte om teknologien bag CSP, og de projekter Aalborg CSP har gennemført.


Gennem begge oplæg bød deltagerne ind med gode spørgsmål om alt fra anlæggets effektivitet og sammensætning, til finansiering, tekniske beregninger og vedligeholdelse. Spørgsmålene fortsatte under rundvisningen, hvor vi så CSP-anlægget og blev klogere på hydraulik, termisk olie til varmetransport og de forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Inden døre fulgte vi en særlig rute, der netop er planlagt til fremvisning af flisværk og ORC-anlæg.