Stor investering i Wind Power LAB

House of EnergyNyheder

Kent Kirk investerer millionbeløb i teknologivirksomheden Wind Power LAB

Den tidligere konservative fiskeriminister og medlem af Europaparlamentet Kent Kirk investerer millionbeløb i et af House of Energys nyeste medlemmer, Wind Power LAB.

Wind Power LAB er en dansk teknologivirksomhed, der leverer løsninger til vindindustrien med afsæt i kunstig intelligens.

”Wind Power LAB har udviklet en meget lovende teknologi og omsat denne til en reel service til fejlfinding på vindmøllevinger. Dette automatiserer i store dele en ellers tung arbejdsgang, der i sidste ende kan betyde tab af grøn el-produktion. Udviklingen i Wind Power LAB vil fortsætte fremadrettet, både inden for vindmøllevinger, samt inden for andre dele af vindmølleindustrien og ved joint venture industrisamarbejder” siger Kent Kirk, der er tidligere delejer af Esbjerg-rederiet ESVAGT A/S, som blev solgt for 4.1 milliarder kroner i 2015.

Wind Power LAB blev etableret i efteråret 2016 og er gået fra at være en god idé til løsning på et industriproblem. Efter at have modtaget en stor investering fra Innovationsfonden i 2017, leverer Wind Power LAB nu vingeskadesrapporter ved hjælp af kunstig intelligens til vindmølleejere – både i ind- og udland.

”Vi er stolte af den service, vi har etableret i vindindustrien, for der er en dybere mening med at forbedre driften af vindmøller og dermed være en del af at forbedre den grønne produktion af el. Kombinationen af vingeviden og kunstig intelligens er sammen med et fantastisk team nøglen til, hvad vi har opnået, ” siger Anders Røpke, stifter og administrerende direktør i Wind Power LAB.

Partnerteamet i Wind Power LAB består primært af vindindustrifolk, der alle har en stor passion for at finde effektive og innovative løsninger på vindindustriens udfordringer. I dag optages der tusindvis af vindmøllevingebilleder, og antallet er eksponentielt stigende. Men værdien af dette inspektionsarbejde kommer først til sin ret, når billederne er omsat til konkret viden om vindmøllevingernes tilstand.

Ved at udnytte blandingen af kunstig intelligens og specialistviden får vindindustrien en service, der reelt kan trænes op til håndtering af mange andre industriudfordringer inden for inspektioner og efterbehandling.

”Det virker naturligt at udnytte og indarbejde kunstig intelligens alle de steder, hvor der i dag foregår manuel billedanalyse. Tilsat den rette fagekspertise er der store gevinster at høste i mange industrier” siger Troels Marstrand, Chief Data Scientist og partner i Wind Power LAB.

Som noget relativt nyt introducerer Wind Power Lab et offshore inspektionskoncept baseret på samme principper, som skal være med til at gøre processen hurtigere, nemmere og mere sikker.