Succesfuld konference om energilagring

House of EnergyEvents, Nyheder

Tirsdag den 11. oktober afholdte House of Energy i samarbejde med Innovationsnetværket Smart Energy konference i Aalborg.

180 mennesker var mødt op i Gigantium, Aalborg for at blive lidt klogere på energilagring og fremtidens energisystemer.

Konferencen bød på 16 forskellige indspark, der alle er relaterede til energilagring og sammentænkning af energisystemerne. Blandt andet havde tilhørerne fornøjelsen af oplæg fra Dansk Gasteknisk Center, Dansk Fjernvarme, Energinet.dk og Partnerskabet for brint og brændselsceller.

Til trods for deres forskellige opdrag var alle oplægsholderne rørende enige om det overordnede budskab – energilagring er en væsentlig faktor for den grønne omstilling. Og hvis lagring skal blive en del af fremtidens energisystem, så kræver det en sammentænkning af energisystemerne.

”Der er ikke én løsning, der er den rigtige, men det er koblingen af mange forskellige systemer, vi skal fokusere på” udtalte afdelingsleder fra Energinet.dk, Hanne Storm Edlefsen.

Professor Søren Knudsen Kær fra Aalborg Universitet supplerede: ”Samtænkning og integration er helt essentielt. Vi skal kigge på, hvor energien lagres mest energi- og prisøkonomisk – er det som el, varme eller gas/brændstof”.

Gik du glip af konferencen, så kan du finde oplæg fra dagen her.

Tv2 Nord dækkede også konferencen. Du kan se resultatet her.