Temamøde: Livslang læring, også for faglærte og ingeniører i industrien

House of EnergyNyheder

Tirsdag d. 3. april afholdt House of Energy temamøde om opkvalificering af medarbejdere inden for det tekniske felt, samt mulighederne for at få uddannelse og løntab dækket. Mødet blev afholdt i samarbejde med UCN (Univesity College Nordjylland), men også Dansk Metal og Simens Gamesa var på programmet.

Hans A. Pedersen fra House of Energy indledte mødet med at byde velkommen, efterfulgt af Kenneth Brogaard Esbensen fra UCN, der introducerede til begrebet livslang læring samt vigtigheden af strategisk kompetenceudvikling, opkvalificering og efteruddannelse.

Vicki Frederiksen og Medina Fejzic fra UCN act2learn nuancerede herefter mulighederne for at efteruddanne sig, mens man er i arbejde. Her fik deltagerne indblik i de forskellige uddannelsesmuligheder, som UCN act2learn tilbyder, samt muligheden for at skræddersy efteruddannelsen efter behov – ud fra enkelte moduler. Der blev desuden lagt vægt på, at det i flere tilfælde er muligt at få arbejdslønnen dækket 100 % gennem eksempelvis EU-projektet Værdiskabelse via Videreuddannelse. Henrik Riise fra Dansk Metal kunne hertil supplere, at Dansk Metals overenskomst muliggør x antal årlige uddannelsesdage – endda med mulighed for at overføre ubrugte dage fra foregående år.

Mette Mikkelsen fra Simens Gamesas Rewable Energy, sluttede dagen af med at fortælle om deres erfaringer med projektet ”Små job med mening”, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet via et lille job på max 10 timer om ugen. Samarbejdet har, ifølge Mette Mikkelsen, været en ”win-win-situation” for både Simens Gamesa samt små-jobberen. Derfor opfordrer hun virksomheder til at undersøge mulighederne for at hjælpe en ny kollega tilbage på arbejdsmarkedet.

Spændende (og officielt) samarbejde med UCN

Temamødet er resultat af et tæt samarbejde mellem House of Energy og UCN, der i foråret 2018 har indgået en officiel samarbejdsaftale.

Samarbejdet med UCN har allerede kastet frugt af sig og muliggjort mere målrettede praktikforløb og studiejobs, hvor House of Energy drager nytte af de studerendes kompetencer.

Hans A. Pedersen forventer at samarbejdet mellem House of Energy og UCN fremadrettet vil bidrage til flere praktikophold hvor de studerendes uddannelsesforløb skaber nye løsninger og værdi for virksomhederne, samtidigt med, at eksamensopgaver bliver reelle og relevante. House of Energy hjælper således med at koble virksomheder, forskning og uddannelse sammen, til gavn for begge parter.