USA er eksportmulighedernes land

House of EnergyEvents, Nyheder

Når House of Energy, Væksthus Nordjyllands Team Global og Eksportrådet d. 28. februar sætter fokus på eksportmuligheder i USA, er det for at blive klogere på danske virksomheders eksportmuligheder inden for vedvarende energi samt betydningen af præsidentvalget.

USA fokuserer på vind, fjernvarme og vand
I 2015 eksporterede Danmark for omkring 100 mia. kr. til USA som uden for EU er Danmarks største handelspartner. Danske virksomheder er ledende inden for især vind, fjernvarme og vand og efterspørgslen på grøn dansk teknologi er stigende.

Det amerikanske offshore vindmarked udgør et stort potentiale for danske virksomheder. Vindindustrien i USA har mere end 100.000 ansatte, og er dermed en vigtig del af økonomien. I Texas er der flere vindmøller end i England, og den hurtigst voksende profession i USA er vindtekniker.

Vedvarende energi er et højaktuelt emne og flere amerikanske universiteter, militærbaser og byer kigger mod fjernvarme som opvarmningskilde. Eksempelvis har flere byer et ønske om at blive energineutrale. Fjernvarmen er løsningen og det er tid til at investere.

Tørke i Californien og manglen på vand i andre stater har resulteret i et øget politisk fokus på vandteknologi. Den amerikanske industri er udfordret på nedadgående vandkvalitet og lokale vandforsyninger. Den danske vandteknologi er en ideel løsning, og det har det amerikanske marked fået øjnene op for.

Event om eksportmulighederne i USA
Din virksomhed får mulighed for, at blive klogere på din virksomheds eksportmuligheder i USA når House of Energy, Væksthus Nordjyllands Team Global og Eksportrådets team af danske specialister sætter fokus på USA. Vi ser på eksportmulighederne inden for vedvarende energi i USA, og hvad valget af Donald Trump kan have af betydning for danske virksomheder.

Du kan blandt andet høre om eksportmulighederne inden for vind, fjernvarme og vand samt høre om de muligheder og udfordringer, den nordjyske virksomhed LipTech Systems A/S har oplevet ved deres eksportopstart til USA.

Se programmet og læs mere om eventet her.